Get Cultuur der Renaissance in Italie (Scala) (Dutch Edition) PDF

By Jacob Burckhardt,T. Jelgersma

De cultuur der Renaissance in Italië geldt nog steeds als een van de belangrijkste experiences over deze fascinerende periode in de Europese cultuurgeschiedenis.

In zijn standaardwerk vertelt Burckhardt levendig en vol enthousiasme over zijn geliefde Italië van de veertiende tot de zestiende eeuw. Zijn verhaal is beeldend, concreet en meeslepend. Hij legt enerzijds de nadruk op de emancipatie van de mens ten opzichte van de geestelijke en wereldlijke machten die zijn bestaan beheersen, anderzijds op de secularisatie, die de mens zijn religieuze geborgenheid ontneemt.

'[De cultuur der Renaissance in Italië] geldt als een van de diepzinnigste en meest inspirerende geschiedkundige werken aller tijden.'

Alain de Botton

Jacob Burckhardt (18181897) was once de zoon van een Zwitserse predikant en volgde aanvankelijk ook een opleiding theologie. Als scholar verlegde hij zijn aandacht naar de cultuurgeschiedenis, waarin hij een groot pionier zou worden.

[foto]

Met een inleiding van prof. dr. W.P. Blockmans, hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Universiteit Leiden

isbn 978 ninety 274 6951 9

NUR 610

www.spectrum.nl

www.standaardwerken.nl

Show description

Read or Download Cultuur der Renaissance in Italie (Scala) (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

De Spannende Avonturen Van De Beren Familie (Dutch Edition) by Berendina E. Tolsma PDF

Dit boek gaat over een beren familie. Moeder en haar twee jongens, Teddy en Beertje. Ze hebben geen vader meer. Waardoor Teddy als de oudste, een geweldige rol speeld. Ze gaan door het leven met geweldige avonturen. Waar in ze van alles delen, lief en leed. Waar tolerantie en vooral recognize belangrijk is.

Read e-book online In het vizier (Jack Ryan Book 14) (Dutch Edition) PDF

De Campus, de geheime dienst die door Jack Ryan sr. is opgericht, staat voor een van zijn belangrijkste opdrachten ooit: erachter komen wat de betekenis is van de ontmoeting tussen een hoge Pakistaanse officier en een terrorist uit de Russische deelrepubliek Dagestan. wish één ding staat gigantic voor Jack Ryan jr.

Download PDF by Mei Li Vos: Politiek voor de leek (Dutch Edition)

Mei Li Vos liep een aantal jaren als politicus en politicoloog rond in de Tweede Kamer. Ze observeerde met een gentle cynische, maar optimistische blik haar eigen verrichtingen en die van haar collega-Binnenhof-bewoners. Vos neemt de lezer mee in de wereld van het Binnenhof. Langs systems, errors, verbazing, twijfels en de eer van het volksvertegenwoordigen.

Download e-book for iPad: De andere stem (Dutch Edition) by Ramsey Nasr,Tayseer Nasr

De monoloog l. a. voix humaine van Jean Cocteau uit 1928 is een klassieker. Het stuk heeft sinds 1930 vele roemrijke opvoeringen gekend, zowel in het theater als in de opera. Daarnaast werd het verfilmd. Ook Toneelgroep Amsterdam heeft het stuk sinds 2009 op zijn repertoire staan. Aan het woord is een vrouw die telefoneert met haar ex.

Additional resources for Cultuur der Renaissance in Italie (Scala) (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Cultuur der Renaissance in Italie (Scala) (Dutch Edition) by Jacob Burckhardt,T. Jelgersma


by Richard
4.1

Rated 4.68 of 5 – based on 46 votes

Related posts